Det ligger i detaljerna, den där känslan av att känna sig speciell, omhändertagen och att ansluta sig till ett sammanhang. Att resa på egen hand går ju an, men ofta väljer vi resebolag som har den där extra kunskapen om området och sköter det mesta åt dig.

Det är kul att resa själv, men känslan av att resa med ett resebolag ska inte underskattas. Framför allt för att någon är där och ser till dina behov, kan området du reser till och sätter dig i ett tryggt sammanhang. Vi reser för att bilda oss, skaffa nya perspektiv – men de flesta av oss reser för att slappna av och ta det lugnt. Resebolagen som lägger ner extra omsorg på profileringen är bra på att öka trygghetskänslan. Det ligger i detaljerna: klistermärken eller varför inte badbollar med tryck. Sitter man på ett eget reseföretag eller funderar på att starta ett ska man ta sig en ordentlig funderare kring profileringen, den väger tungt i resenärernas ögon.

Känslan av sammanhang

Man ska inte underskatta människors gruppmentalitet. Resmålen är viktiga, men vad som är exotiskt varierar förstås med var du själv kommer från. Att åka på temaresor börjar trenda eftersom du slipper lägga ner tid på att göra researchen själv. Här finns lite tips på spännande resemål i DN.

Och vet ni vad? Forskning visar att resor gör en tacksam och generös i större utsträckning än när vi köper prylar.

”Folk tenderar att uttrycka mer känslor av tacksamhet när de tänker på resor de gjort eller måltider de ätit än när de tänker på prylar de köpt som möbler eller kläder”

Läs hela artikeln på expressen.se