Kan man åka på semester bara för ett hotellbesöks skull? Det tycker vi på Tusen Resor! Här har vi sammanställt en liten text på hur vi tror man kan hitta till sitt riktiga drömhotell både i och nära Stockholm. Vi bjuder på spännande interiör och en hotellbar som inte lämnar någon oberörd. Välkommen!

Har du och din partner eller kompis något alldeles extra ni vill fira? Vi tror att en riktig drömweekend handlar om att hitta ett spännande hotell i och nära Stockholm. Stockholm är en vibrant, urban stad som inte heller räds det där extra lyxiga, skandinaviskt stilrena och ändå pompösa inslagen i sin interiör. Här kommer därför lite spännande tips på vilket hotell du ska välja för din weekend till Stockholm.

Varför inte centralt lyxhotell?

Ja, varför inte? Vad sägs till exempel om ett lyxhotell mitt i Stockholms hjärta, ett hotell i ett gammalt bankpalats? Bara häromdagen öppnade det nya boutiquehotellet Bank Hotell som med sin storslagna utsida och minst sagt imponerande insida upp dörrarna för nya besökare. På hotellrummen hänger en gedigen konstsamling och det märks att Stureplansgruppen investerat omkring 15 miljoner på bara konsten.

Byggnaden i sig uppfördes runt det förra sekelskiftet på Arsenalgatan 6 och är precis som namnet indikerar just ett gammalt bankpalats.

Letar du mer efter en upplevelse på tak ska du och din reskamrat ta in på Winery hotel i Solna. Med en takterrass som fått vara med på listan över världens bästa takbarer är det en upplevelse du inte vill missa. Winery hotel har vinet i fokus och har dessutom blivit kända för att de själva producerar vin. På takterrassen finns också en pool, en uteservering med det italienska köket i fokus och en utsikt över staden.

Fler hotell värda ett besök är:

  • Miss Clara by Nobis
  • Scandic Klara
  • Collector’s Lady Hamilton Hotel
  • Mälardrottningen

Och massa mer! In och surfa runt, låt dig inspireras och boka hotellet som ger dig mest pirr i magen!