Det är viktigt för i princip alla att känna en känsla av sammanhang. I sitt liv generellt men mer specifikt både privat med familj och vänner samt på jobbet eller i skolan, genom resor eller någon annan aktivitet. Det är helt enkelt jätteviktigt. Kanske är det därför gruppresor växer.

 

Detta med en känsla av sammanhang har vi skrivit om tidigare, då vi även nämnde att resor i grupp är något som man minns med mer värme än de prylar som en köpt till sitt hem. Det är med andra ord viktigare med sammanhang och gemenskap.

 

Sammanhang – på kärleksresor och gruppresor

 

När det kommer till just resor blir det allt fler gruppresor arrangerade, dels för pensionärer men även för skolor och kompisgäng. Många vill nämligen ha allt ordnat men dessutom uppleva ett land och röra sig – tillsammans med andra. I en artikel i Svenska Dagbladet går det att läsa om hur man är mer öppen för nya intryck och upplevelser, samt för kärlek, när man är ute och reser. Det finns något som heter De Rosa Bussarna, som åker ner till Afrika ända från Stockholm. De som åker med denna reser länge med varandra, en intensitet som ofta öppnar upp får just kärlek och djup vänskap. Det visar också att vi söker gemenskap och närhet, kanske mer än vad vi tror:

 

”Högst upp i Maslows behovstrappa, efter basbehov som mat, kläder och tak över huvudet, tronar ”självförverkligande”. Men nya generationer som har växt upp med skilsmässor och utanförskap på arbetsmarknaden, prioriterar hellre ”att vara tillsammans”. Det här är värderingar som vi bär med oss i livet, förstås också på resor” – Johanna Danielsson till Svenska Dagbladet