Att resa är dyrt och flygresorna till utlandet har faktiskt gått upp i pris de senaste tio åren. Men för att ha råd att göra den där efterlängtade resan ändå, gäller det att spara eller låna pengar. Alternativt att du helt enkelt bokar vid rätt tillfälle.

flygplan-resa-flyga

Trots alla lågprisbolag och onlinebutiker som finns i resebranschen har det sammanlagt blivit dyrare att resa nu, jämfört med tio år sedan, skriver Metro. Priserna på flygresor är svåra att fastställa men enligt statistik är det alltså dyrare med utlandsresor i dag och det kan bero på att efterfrågan är större nu än den varit tidigare. Tittar man på december månad som är en utav de dyraste semestermånaderna, är skillnaden 34 procent mellan 2004 och 2014. Detta innebär att en flygbiljett som år 2004 kostade 5 000 kronor istället kostade 6 700 kronor år 2014.

Spara eller låna pengar

Att det är dyrare att resa nu än tidigare innebär att alla kanske inte har råd att resa på samma sätt som tidigare. Det kan dock vara värt att spara ihop pengar ett tag för att ha råd med en resa. Resor är trots allt riktigt härliga, sköna och ger minnen för livet. För den som inte riktigt har ekonomin för att spara eller som kanske känner att den vill resa inom en snar framtid, finns självklart andra sätt att ha råd med en resa. Exempelvis kan man ta ett sms lån hos meddelandelan.se eller kanske låna av en vän eller familjemedlem.

Hitta billiga resor

Ett annat tips för att ha råd med resan är att helt enkelt åka under en period då trycket på resor inte är lika högt och priserna blir billigare. Det gäller även att vara ute i god tid när man bokar sin resa. Sista-minuten-resor finns det nämligen väldigt få av nuförtiden och nu gäller det istället att vara tidig med att boka eftersom många arrangörer nu har boka-tidigt-rabatter. Läs mer.