I ett tidigare inlägg har vi skrivit om kostnaden för att resa, hur dyrt det är och vilken prisskillnad det är nu jämfört med de senaste tio åren. Och trots att det redan är mitt i sommaren och många resalternativ redan är fullbokade – är det inte försent. Det finns billiga resor att hitta, här är de bästa tre alternativen för dig med en tunn plånbok.

  • Turkiet. Turkiet har det senaset året lidit av terrorattacker, främst i huvudstaden Istanbul. Detta har gjort att även turistlivet i Turkiet har påverkats, någonting som är mycket sorgligt eftersom det är Berg sjö Norgenågonting som många som bor och jobbar i Turkiet har som inkomst. Kan du då resa till Turkiet utan att vara rädd för vad som kan hända? Om du väljer att åka till turistorter så som Side och Alanya kan du nästan vara säker på att du är trygg. Ingen terrorattack har tagit sig så långt ut och på de flesta hotell är säkerheten hög. Enligt Karin Starkman Ahlsted ska man inte vara orolig över att åka till Turkiet och menar även på att det är viktigt att fortsätta leva som vanligt och inte ge efter mot terroristernas skräck. Bokningarna till Turkiet har dock minskat, med cirka 20-30 procent och du kan hitta resor dit för 1-2000 kronor för en vecka inklusive flyg och hotell.
  • Sista minuten. Om du kan tänka dig att inte planera så mycket så är ett bra och klassiskt alternativ för billiga resor sista minuten. Med en sista minuten kan du boka en resa samma dag eller någon dag innan du väl åker, och i och med att detta är resor som inte blivit sålda så rear resebolagen ut dessa billigt.
  • Ospecificerat boende. Ett alternativ för dig som vågar är att välja ospecificerat boende. Då väljer resebolaget ditt boende åt dig, eller snarare, de placerar dig där det finns plats. Risken är att du hamnar på ett slitet boende men du kan lika väl hamna på ett lyxhotell. Om du väljer att boka ett boende med ospecificerat boende ska du även vara medveten om att du kan komma att behöva byta hotell under resans gång.